O meni

in blagovni znamki

Pozdravljeni!

Sem Dušica Marjanovič Tziampazi, snovalka Rodidus nakita.

Že kot otrok sem bila navdušena nad ustvarjanjem in oblikovanjem. Najprej sem začela s pletenjem, kvačkanjem in oblikovanjem gline. Prve aktivnosti v smeri ustvarjanja so se začele v osnovni šoli, kjer sem obiskovala različne interesne dejavnosti, kot so ročne spretnosti, likovna umetnost in oblikovanje izdelkov iz modelirnih mas.

Z ustvarjanjem nakita sem se začela ukvarjati leta 2015, ko sem dobila darilo za rojstni dan – prstan iz žice.

Prstan me je tako prevzel, da se je v meni prebudila želja po ustvarjanju nakita. Takrat sem na spletu začela raziskovati materiale in različne tehnike oblikovanja. Začela sem obiskovati trgovine z ustvarjalnim materialom, ustvarjati in že kmalu so začeli nastajati čudoviti kosi nakita, ki jih s ponosom predstavim in predam damam, ki jim je pomembno izraziti, da je vse mogoče.

Ustvarjanje nakita me sprošča, in mi pomeni užitek. Pri vsakem kosu nakita uživam in upam, da boste uživali tudi vi, ki ga boste nosili.

Marsikdo me vpraša od kod ime RODIDUS. Rodi je v grškem prevodu (Ροδι) granatno jabolko, kjer se črka d malo drugače izgovarja kot pri nas in sicer kot angleško zveneči th (npr. this).

Granatno jabolko je bilo že v antični Grčiji simbol sreče, plodnosti, ter obilja in zato ni samo vrsta sadja. Zaradi tega prepričanja obstaja v Grčiji na Silvestrovo tradicija oz. običaj, ki je povezan z granatnim jabolkom.

Zgodaj zjutraj na novega leta dan, se družina odpravi k maši v cerkev in s seboj vzamejo granatno jabolko katerega tudi blagoslovijo. Po prihodu iz cerkve domov, nato granatno jabolko vržejo z vso močjo ob tla, da poči, tako da se vsa semena čim več razletijo v notranjosti doma. To namreč pomeni kolikor semen se bo razletelo toliko bo tudi uspešno, zdravo in bogato novo prihajajoče leto.

Pomembno je poudariti, da prvi ki naj bi vstopi v hišo bi to moral storiti z desno nogo s prepričanjem, da bo družini v novem letu vse šlo tekoče ali kot rečemo pri nas »kot po maslu«

V stari Grčiji so verjeli, da semena granatnega jabolka zaradi tolikšne količine simbolizirajo plodnost, večnost in vsestransko srečo.

Glede na to, da sem imela tudi sama priložnost prisostvovati temu običaju me je to zelo prevzelo in navdušilo, ob čemer sem dobila občutek pozitivnega prepričanja.

S samim začetkom svojega ustvarjanja sem se nekako poistovetila s to tradicijo, saj je  v vsakem kosu nakita vloženo veliko energije,  pozitivnih čustev in zadovoljstva. Ideje za svoje ustvarjanje črpam predvsem iz narave, vendar so barve tiste, v katerih najdem navdih.

V moji zbirki je kar nekaj različnih kosov nakita, tako da se za vsakogar najde tisto kar si želi in ga bo osrečilo.

Imaš zame kakšno vprašanje?

Piši mi ali me pokliči