Vrnitev v realnost

Dopust se vedno prehitro konča. Življenje na dopustu je čudovito, saj smo več v naravi, več počivamo, preberemo kakšno dobro knjigo, se sproščamo in družimo. To je čas v katerem si napolnimo baterije in pozabimo na poslovne in hišne obveznosti. Po dopustu potrebujemo kar nekaj časa, da se znova privadimo na našo vsakodnevno rutino kajti vrnitev na delo po dolgih in sproščujočih počitnicah zna biti kar težko.

Čeprav svoj zadnji dan dopusta radi izkoristimo na morju ali kjer koli drugje, je lahko vrnitev na delovno mesto kadar smo utrujeni od poti in običajno še ne razpakirani, zelo stresna. Večina ljudi pravi, da po dopustu potrebuje še par dni dodatnega.

Če se le da se vrnem z dopusta sredi tedna, tako da je še pred menoj cel vikend. To mi zelo pomaga, da se postopoma prilagodim in pripravim na svoje rutinske obveznosti. Tako je glede prilagajanja tudi stres malo manjši.

Ko se vrnemo smo vedno polni pozitivne energije in sproščenosti. Radi si privoščimo druženje z sorodniki in prijatelji ob kavici ali kosilu, kjer se zelo radi spominjamo čudovitih trenutkov.

Spomin na potovanje prinaša neizmerno zadovoljstvo in vam omogoča, da vsa pozitivna čustva vrnete vase in jih spremenite v energijo, ki vas bo vodila. Skozi garderobo in nakit ženska pokaže svoj edinstven stil in samozavest še posebej, če obleče nekaj v čemer se bo počutila še vedno dopustniško in si tako pričarala spomine na dopust.

Po dopustu potrebujem kar nekaj dni, da se privadim. Ker mi misli znajo hitro odplavati mi zelo pomagajo seznami. Z njimi se počutim bolj organizirano predvsem po dolgem času odsotnosti z dela. Kratkoročni dnevni seznam opravil in pa dolgoročni seznam je odličen način, da se organizirate in izdelate svoje načrte. Ko se vrnemo s počitnic smo sveži in spočiti. Seveda poleg vsega prostega časa, ki smo ga imeli in različnih novih stvari, ki smo jih doživeli, so se nam tudi pojavile nove ideje, ki jih je pa vredno zapisati, saj jih mogoče v prihodnosti tudi realiziramo.

Vrnitev v realnost

Si že poskusila rodidus nakit?

Izberi kos, ki te bo najbolj navdihnil!