Zakaj nosimo nakit?

Zakaj nosimo nakit? To je pogosto vprašanje s strani ljudi, ki niso prepričani, ali bi nakit uporabljali ali ne.
Zakaj nosimo nakit?

Nakit ima zelo bogato zgodovino. V prazgodovini je človek krasil svoje telo z uporabo lesa, školjk in kamenčkov, po odkritju kovin pa je za okraševanje uporabljal tudi kovine, s katerimi  je pritegnil večjo pozornost. Ljudje so se pričeli okraševati še pred pričetkom nošenja oblačil, kar nam tudi pove, da je imelo prvo okrasje precej globlji pomen pred estetskim saj je bilo povezano z magijo in čaščenjem nadnaravnih sil.

Nakit polepša naš videz in poudari lepoto našega obraza, telesa in oblačila. Poleg tega ima lahko tudi sentimentalno vrednost, spominja nas na pretekle izkušnje in osebe v našem življenju. Lahko pa tudi izraža status v družbi, kot je na primer poročni prstan.

Nakit lahko predstavlja izvrsten kos dodatkov, ki se ujema z obleko ter dopolnjuje slog in videz. Najboljša značilnost nakita je, da ni dodeljena samo določenemu spolu ali da leži onkraj družbenih pričakovanj. 

Ljudje se radi krasijo z nakitom kot načinom, da pokažejo svoj edinstven slog in pokažejo svojo notranjo sijočo lepoto. Verjetno tudi sami veste, da je dodatek nakita zadnji in najpomembnejši del obleke in končnega videza. Nakit ima v sebi določen čar, s katerim se ne more kosati nobena obleka kvečjemu prisotnost le tega naredi obleko posebno in še bolj elegantno.

Se vam je kdaj zgodilo, da se uredite in imate popoln videz, vendar še vedno nekaj manjka. Seveda, to je ta košček nakita, kajti le en kos lahko doda tisto piko na i tvojemu videzu. Bistvo je, da preprost videz popestriš z opaznim nakitom, ali da ga dopolniš z manjšim kosom, ki bo prav tako poudaril tvojo lepoto in ženstvenost. Da pa se pravilno odločimo je odvisno od priložnosti za katero ga bomo nosili. Nakit mora izboljšati naš videz in ne pritegniti celotne pozornosti, zato na delovnem mestu nikakor ne sme motiti drugih ljudi le dodati piko na i našemu videzu. Lahko bi rekli ,da se držimo pravila manj je več. Nasprotno od tega pa je izbira nakita za posebne priložnosti kot so novoletne zabave, poroke, mature itd. kjer si pa lahko privoščimo malo več drznosti in izberemo malo večji kos s katerim popestrimo videz, ter obleko naredimo povsem drugačno.

Za ženske je nakit zagotovo eden izmed najbolj priljubljenih izdelkov, ker se z njim počutijo lepe, posebne in elegantne. Je pa tudi odvisno kateri kos nakita najraje nosijo. Nekatere obožujejo zapestnice, druge verižice in tretje uhane in prstane, sama izbira je pa stvar osebnega okusa.

Si že poskusila rodidus nakit?

Izberi kos, ki te bo najbolj navdihnil!