Prišla je pomlad in z njo spomladansko čiščenje

Zima se je že poslovila in prišla je pomlad. To je čas, ko se narava prebuja in nam sporoča, da se je potrebno lotiti spomladanskega čiščenja. Takrat pa nastane problem, ker se v istem času spopademo s spomladansko utrujenostjo in s tem nam primanjkuje tudi energije za razna večja hišna opravila, kajti takrat bi samo počivale ali pa kofetkale s prijateljicami na sončku.

Nekateri bi rekli, da je spomladanska utrujenost samo izgovor za lenobo, vendar se ne strinjam s tem, ker je kar nekaj dejavnikov, ki le-to povzroči. Seveda ne gre za kakšno bolezensko stanje, temveč na prilagajanje na nov letni čas s katerim se tudi poraba energije poveča.

Spomladansko čiščenje je za mene zanimivo, ker takrat najdem predmete, ki sem jih založila in jih že dolgo časa nisem videla, ali pa sem popolnoma na njih pozabila.

Ko se sama lotim čiščenja je nekako zame zelo pomembno čiščenje garderobne omare. To pa zato, ker vem da bom tam porabila največ časa saj se zelo težko poslovim od starih kosov oblačil. Po navadi so to kosi, ki so nam že premajhni in ki smo jih v preteklosti z veseljem nosili, ali pa nas spominjajo na neko srečno obdobje in posebne trenutke v življenju, ki so nam ostali v lepem spominu. Poleg teh pa so tudi kosi oblačil, ki smo jih kupili nenačrtovano in nepremišljeno na razprodajah in jih skoraj nikoli oblekli. Verjetno vsi poznamo ta nelagodni občutek, ko stojimo pred polno omaro in nimamo kaj obleči. Takrat se zavedamo, da je pravi čas, da se znebimo starih oblačil in naredimo prostor za nova s katerimi bomo zasijali s svežo energijo.

Pomlad prinaša nov začetek in je čas novega rojstva, obnove in rasti zato je pomembno, da poleg doma in garderobne omare očistimo tudi svoje misli in telo. Takrat si nekako želimo čim več urediti svoje življenje. Pomladansko sonce iz mene vedno izvabi neko energijo in zagon za ustvarjanje novih idej in načrtov. To je obdobje, ko pomislimo na obveznosti, ki nas čakajo ne glede na to ali so prijetne ali neprijetne moramo jih opraviti.  Za dobro počutje je zelo pomembno odstranjevanje nepotrebnih stvari v življenju. Lahko so to neki predmeti ali stare knjige, ki se čez leta kopičijo v naših predalih in omarah, ali pa so predvsem slabe navade katerih se težko znebimo, čeprav vemo da negativno delujejo na nas. Zelo je  pomembno, da si vzamemo čas zase, da se spočijemo, razmislimo in sprostimo.

Delajmo na sebi in ne dovolimo, da nas vrže iz tira neka malenkost, ker bo to pokvarilo naš notranji mir, ki pa je ključnega pomena za dobro počutje.

Pomlad in spomladansko čiščenje

Si že poskusila rodidus nakit?

Izberi kos, ki te bo najbolj navdihnil!